Блог

Патешки бутчета с карамелизиран лук и боровинки Jul/ 3/2019

Патешки бутчета с карамелизиран лук и боровинки

Начин на приготвяне:

Почистеният бут се запечатва от всяка страна в тава, предварително загрята, със салатно олио за около 1-2 минути от всяка страна. След това се добавя маслото и се използва бяло вино за охлаждане на бута. Печете в предварително загрята фурна до 200 градуса. Лукът се карамелизира чрез задушаване на почистения и тънко нарязан лук с масло и чесън, докато стане прозрачен. След това се добавят боровинки и се подправят със сол и черен пипер. Всичко това се пече, обвито във фолио на 160 градуса за около 10 минути. Обелете прасковата, нарежете на тънки ивици и разбъркайте в горещ тиган с мед. Фламбе с бренди.

Продукти за 4 порции: 

  • Патешки бут - 4 броя
  • Лук - 1 кг.
  • Пресни боровинки - 200 гр.
  • Праскова - 1 брой
  • Свеж босилек - 2 стъбла
  • Морска сол
  • Черен пипер
  • Масло - 200 гр.
  • Салатно олио - 100 мл.
  • Бренди - 100 мл.
  • Чесън - 1 дръжка
  • Мед - 50 гр.
  • Бяло вино - 100 мл.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рецепти

Recipes

Патешки бутчета с карамелизиран лук и боровинки

Патешки бутчета с карамелизиран лук и боровинки

Начин на приготвяне: Почистеният бут се запечатва от всяка страна в тава, предварително загрята, със салатно олио за около 1-2 минути от всяка страна. След това се добавя маслото и се използв Начин на приготвяне: Почистеният бут се запечатва от всяка страна в тава, предварително загрята, със салатно олио за около 1-2 минути от всяка страна. След това се добавя маслото и се използв 2019-09-03T06:51:27-04:00 Патешки бутчета с карамелизиран лук и боровинки

Начин на приготвяне:

Почистеният бут се запечатва от всяка страна в тава, предварително загрята, със салатно олио за около 1-2 минути от всяка страна. След това се добавя маслото и се използва бяло вино за охлаждане на бута. Печете в предварително загрята фурна до 200 градуса. Лукът се карамелизира чрез задушаване на почистения и тънко нарязан лук с масло и чесън, докато стане прозрачен. След това се добавят боровинки и се подправят със сол и черен пипер. Всичко това се пече, обвито във фолио на 160 градуса за около 10 минути. Обелете прасковата, нарежете на тънки ивици и разбъркайте в горещ тиган с мед. Фламбе с бренди.

Продукти за 4 порции: 

  • Патешки бут - 4 броя
  • Лук - 1 кг.
  • Пресни боровинки - 200 гр.
  • Праскова - 1 брой
  • Свеж босилек - 2 стъбла
  • Морска сол
  • Черен пипер
  • Масло - 200 гр.
  • Салатно олио - 100 мл.
  • Бренди - 100 мл.
  • Чесън - 1 дръжка
  • Мед - 50 гр.
  • Бяло вино - 100 мл.

Сравнение на продукти