Начин на приготвяне:
Почистеният бут се запечатва от всяка страна в тава, предварително загрята, със салатно олио за около 1-2 минути от всяка страна. След това се добавя маслото и се използва бяло вино за охлаждане на бута. Печете в предварително загрята фурна до 200 градуса. Лукът се карамелизира чрез задушаване на почистения и тънко нарязан лук с масло и чесън, докато стане прозрачен. След това се добавят боровинки и се подправят със сол и черен пипер. Всичко това се пече, обвито във фолио на 160 градуса за около 10 минути. Обелете прасковата, нарежете на тънки ивици и разбъркайте в горещ тиган с мед. Фламбе с бренди.
Продукти за 4 порции:
- Патешки бут - 4 броя
- Лук - 1 кг.
- Пресни боровинки - 200 гр.
- Праскова - 1 брой
- Свеж босилек - 2 стъбла
- Морска сол
- Черен пипер
- Масло - 200 гр.
- Салатно олио - 100 мл.
- Бренди - 100 мл.
- Чесън - 1 дръжка
- Мед - 50 гр.
- Бяло вино - 100 мл.
Тази статия все още няма коментари