Начин на приготвяне:
Патешкият черен дроб се вари в млякото и коняка за около 1 час. След това се изважда и почиства от вените, прецежда се и се подправя със сол и черен пипер, и се желира в желаната форма. В тиган карамболът и мангото се карамелизират с мед, вода и част от коняка, докато водата се изпари.
Салата се приготвя чрез разкъсване на руколата, червената маруля и айсберга. Добавете моркова, нарязан на ивици. След това се образува пръстен от краставицата, а вътре в нея се поставя салатата, подправена със сол, олио и балсамов оцет.
Продукти за 4 порции:
- Патешки черен дроб - 1 кг.
- Мляко - 1 л.
- Коняк „Armagnac” - 100 мл.
- Манго - 2 броя
- Рукола - 80 гр.
- Червена маруля - 80 гр.
- Карамбола - 1 брой
- Айсберг - 80 гр.
- Морков - 1 брой
- Краставица - 1 брой
- Балсамов оцет
- Желатинът
- Сол
- Черен пипер
- Олио
- Пчелен мед
Тази статия все още няма коментари