Начин на приготвяне:
Патешкият черен дроб се почиства от вените му и след това се сварява в млякото, в продължение на около 1 час. Мармаладът от чили се приготвя чрез почистване на чушките от семената и рязане в малки кръгове. Поставени в гореща тиган с виното и меда, те трябва да останат там, докато течността се изпари. Подправете ги със сол, черен пипер и ситно нарязан чесън. След това се разстилат върху тънки филийки препечен хляб. Пригответе салата, като разкъсате рукола, червена маруля, марулята и айсберга. Добавете нарязаните на лентички моркови. Подправете със сол, салатно олио и балсамов оцет. Патешкото магре се нарязва на много тънки филийки и след това се пече на чипс върху сух тиган.
Продукти за 4 порции:
- Патешки черен дроб - 1 кг.
- Мляко - 1 л.
- Пушено патешко магре - 200 гр.
- Рукола - 80 гр.
- Червена маруля - 80 гр.
- Айсберг - 80 гр.
- Маруля - 80 гр.
- Морков - 1 брой.
- Чили - 4 броя
- Пълнозърнест хляб - 1 брой
- Морска сол
- Черен пипер
- Червено вино - 200 мл.
- Med
- Чесън
- Салатно олио
- Балсамов оцет
Тази статия все още няма коментари