Начин на приготвяне:
Патешкият черен дроб се вари в млякото и коняка за около 1 час. След това се изважда и почиства от вените, прецежда се и се подправя със сол и черен пипер, и се желира в желаната форма. Патладжанът, тиквата и доматът се овкусяват със сол, черен пипер и салатно олио, след това се пекат на скара, докато се готови. Спанакът е бланширан, задушен и подправен, докато доматеният сос се приготвя чрез обелване на кожата, изваждане на семената и нарязване на доматите на малки кубчета. Подправете ги със сол, магданоз, чесън, салатно олио и лек балсамов оцет. Накрая ястието се гарнира с парчета портокал.
Продукти за 4 порции:
- Патешки черен дроб - 1 кг.
- Мляко - 1 л.
- Коняк „Armagnac ” - 100 мл.
- Чесън - 1 скилидка
- Домати - 0,5 кг.
- Спанак - 1 кг.
- Тиква - 1 брой
- Патладжан - 1 брой
- Портокал- 1 брой
- Магданоз - 10 гр.
- Желатин
- Сол
- Черен пипер
- Салатно олио
Тази статия все още няма коментари