Блог

Патешки дроб със спанак и доматен сос 03.07.2019 14:24:08

Патешки дроб със спанак и доматен сос

Начин на приготвяне:

Патешкият черен дроб се вари в млякото и коняка за около 1 час. След това се изважда и почиства от вените, прецежда се и се подправя със сол и черен пипер, и се желира в желаната форма. Патладжанът, тиквата и доматът се овкусяват със сол, черен пипер и салатно олио, след това се пекат на скара, докато се готови. Спанакът е бланширан, задушен и подправен, докато доматеният сос се приготвя чрез обелване на кожата, изваждане на семената и нарязване на доматите на малки кубчета. Подправете ги със сол, магданоз, чесън, салатно олио и лек балсамов оцет. Накрая ястието се гарнира с парчета портокал.

Продукти за 4 порции: 

  • Патешки черен дроб - 1 кг.
  • Мляко - 1 л.
  • Коняк „Armagnac ” - 100 мл.
  • Чесън - 1 скилидка
  • Домати - 0,5 кг.
  • Спанак - 1 кг.
  • Тиква - 1 брой
  • Патладжан - 1 брой
  • Портокал- 1 брой
  • Магданоз - 10 гр.
  • Желатин
  • Сол
  • Черен пипер
  • Салатно олио

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рецепти

Recipes

Патешки дроб със спанак и доматен сос

Патешки дроб със спанак и доматен сос

Начин на приготвяне: Патешкият черен дроб се вари в млякото и коняка за около 1 час. След това се изважда и почиства от вените, прецежда се и се подправя със сол и черен пипер, и се желира в Начин на приготвяне: Патешкият черен дроб се вари в млякото и коняка за около 1 час. След това се изважда и почиства от вените, прецежда се и се подправя със сол и черен пипер, и се желира в 2019-09-03T13:50:20+03:00 Патешки дроб със спанак и доматен сос

<p><strong>Начин на приготвяне:</strong></p> <p>Патешкият черен дроб се вари в млякото и коняка за около 1 час. След това се изважда и почиства от вените, прецежда се и се подправя със сол и черен пипер, и се желира в желаната форма. Патладжанът, тиквата и доматът се овкусяват със сол, черен пипер и салатно олио, след това се пекат на скара, докато се готови. Спанакът е бланширан, задушен и подправен, докато доматеният сос се приготвя чрез обелване на кожата, изваждане на семената и нарязване на доматите на малки кубчета. Подправете ги със сол, магданоз, чесън, салатно олио и лек балсамов оцет. Накрая ястието се гарнира с парчета портокал.</p> <p><strong>Продукти за 4 порции:</strong>&nbsp;</p> <ul> <li>Патешки черен дроб - 1 кг.</li> <li>Мляко - 1 л.</li> <li>Коняк &bdquo;Armagnac &rdquo; - 100 мл.</li> <li>Чесън - 1 скилидка</li> <li>Домати - 0,5 кг.</li> <li>Спанак - 1 кг.</li> <li>Тиква - 1 брой</li> <li>Патладжан - 1 брой</li> <li>Портокал- 1 брой</li> <li>Магданоз - 10 гр.</li> <li>Желатин</li> <li>Сол</li> <li>Черен пипер</li> <li>Салатно олио</li> </ul>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки