Блог

Патешки дроб със спанак и доматен сос Jul/ 3/2019

Патешки дроб със спанак и доматен сос

Начин на приготвяне:

Патешкият черен дроб се вари в млякото и коняка за около 1 час. След това се изважда и почиства от вените, прецежда се и се подправя със сол и черен пипер, и се желира в желаната форма. Патладжанът, тиквата и доматът се овкусяват със сол, черен пипер и салатно олио, след това се пекат на скара, докато се готови. Спанакът е бланширан, задушен и подправен, докато доматеният сос се приготвя чрез обелване на кожата, изваждане на семената и нарязване на доматите на малки кубчета. Подправете ги със сол, магданоз, чесън, салатно олио и лек балсамов оцет. Накрая ястието се гарнира с парчета портокал.

Продукти за 4 порции: 

  • Патешки черен дроб - 1 кг.
  • Мляко - 1 л.
  • Коняк „Armagnac ” - 100 мл.
  • Чесън - 1 скилидка
  • Домати - 0,5 кг.
  • Спанак - 1 кг.
  • Тиква - 1 брой
  • Патладжан - 1 брой
  • Портокал- 1 брой
  • Магданоз - 10 гр.
  • Желатин
  • Сол
  • Черен пипер
  • Салатно олио

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рецепти

Recipes

Патешки дроб със спанак и доматен сос

Патешки дроб със спанак и доматен сос

Начин на приготвяне: Патешкият черен дроб се вари в млякото и коняка за около 1 час. След това се изважда и почиства от вените, прецежда се и се подправя със сол и черен пипер, и се желира в Начин на приготвяне: Патешкият черен дроб се вари в млякото и коняка за около 1 час. След това се изважда и почиства от вените, прецежда се и се подправя със сол и черен пипер, и се желира в 2019-09-03T06:50:20-04:00 Патешки дроб със спанак и доматен сос

Начин на приготвяне:

Патешкият черен дроб се вари в млякото и коняка за около 1 час. След това се изважда и почиства от вените, прецежда се и се подправя със сол и черен пипер, и се желира в желаната форма. Патладжанът, тиквата и доматът се овкусяват със сол, черен пипер и салатно олио, след това се пекат на скара, докато се готови. Спанакът е бланширан, задушен и подправен, докато доматеният сос се приготвя чрез обелване на кожата, изваждане на семената и нарязване на доматите на малки кубчета. Подправете ги със сол, магданоз, чесън, салатно олио и лек балсамов оцет. Накрая ястието се гарнира с парчета портокал.

Продукти за 4 порции: 

  • Патешки черен дроб - 1 кг.
  • Мляко - 1 л.
  • Коняк „Armagnac ” - 100 мл.
  • Чесън - 1 скилидка
  • Домати - 0,5 кг.
  • Спанак - 1 кг.
  • Тиква - 1 брой
  • Патладжан - 1 брой
  • Портокал- 1 брой
  • Магданоз - 10 гр.
  • Желатин
  • Сол
  • Черен пипер
  • Салатно олио

Сравнение на продукти