Начин на приготвяне:
Патешкото магре се нарязва на ромби с остър нож и след това се подправя със сол и черен пипер. Запечатайте го в гореща тенджера със салатно олио - 1 до 2 минути за всяка страна. Печете в гореща фурна (200 градуса). Пюрето се приготвя чрез раздробяване на варени картофи с вилица, докато те все още са горещи. Добавете горещото мляко и разтопеното масло. След това картофите се подправят със сол, черен пипер, нарязаната мащерка и смляния трюфел. Емменталът се нарязва на тънки ивици по дължината му и след това се пече с чипс от двете страни в горещ тефлонов съд. Чери доматите се запържват цели в леко загрята тенджера със салатно олио и след това се подправят със сол.
Продукти за 4 порции:
- Патешко магре - 2 броя
- Картофи - 1 кг.
- Мляко - 130 мл.
- Масло - 70 гр.
- Чери домати - 0,5 кг.
- Ементал - 100 гр.
- Трюфели - 20 гр.
- Праз лук - 2 стъбла
- Сол
- Черен пипер
- Салатно олио
- Прясна мащерка
Тази статия все още няма коментари