Начин на приготвяне:
Патешкото магре с кожата се нарязва на ромби с остър нож и след това се подправя със сол и черен пипер. Запечатайте го в гореща тенджера със салатно масло - 1 до 2 минути за всяка страна. Печете в гореща фурна (200 градуса), покрита със сос за печене. Магретата получават глазура с кафява захар, коняк и част от маслото. Доматеният сос се приготвя чрез обелване на кожите, изваждане на семената и нарязване на малки кубчета. Подправете ги със сол, магданоз, чесън, салатно масло и лек балсамов оцет. Картофите трябва да са наполовина варени, нарязани на филийки, подправени със сол и изпържени в остатъчната част от маслото до получаване на златист цвят. Морковите се оформят в топки и се задушават в масло.
Продукти за 4 порции:
- Патешко магре - 2 бр.
- Картофи - 1 кг.
- Масло - 70 гр.
- Домати - 1 кг.
- Морков - 1 брой.
- Прясна мента - 4 стъбла
- Магданоз - 8 гр.
- Сол
- Черен пипер
- Салатно масло
- Сос за печене
- Балсамов оцет
- Кафява захар
- Коняк „Armagnac“ - 50 мл.
Тази статия все още няма коментари