Блог

Патешко магре с картофи и доматен сос Jul/ 3/2019

Патешко магре с картофи и доматен сос

Начин на приготвяне:

Патешкото магре с кожата се нарязва на ромби с остър нож и след това се подправя със сол и черен пипер. Запечатайте го в гореща тенджера със салатно масло - 1 до 2 минути за всяка страна. Печете в гореща фурна (200 градуса), покрита със сос за печене. Магретата получават глазура с кафява захар, коняк и част от маслото. Доматеният сос се приготвя чрез обелване на кожите, изваждане на семената и нарязване на малки кубчета. Подправете ги със сол, магданоз, чесън, салатно масло и лек балсамов оцет. Картофите трябва да са наполовина варени, нарязани на филийки, подправени със сол и изпържени в остатъчната част от маслото до получаване на златист цвят. Морковите се оформят в топки и се задушават в масло.

Продукти за 4 порции: 

  • Патешко магре - 2 бр.
  • Картофи - 1 кг.
  • Масло - 70 гр.
  • Домати - 1 кг.
  • Морков - 1 брой.
  • Прясна мента - 4 стъбла
  • Магданоз - 8 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Салатно масло
  • Сос за печене
  • Балсамов оцет
  • Кафява захар
  • Коняк „Armagnac“ - 50 мл.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рецепти

Recipes

Патешко магре с картофи и доматен сос

Патешко магре с картофи и доматен сос

Начин на приготвяне:Патешкото магре с кожата се нарязва на ромби с остър нож и след това се подправя със сол и черен пипер. Запечатайте го в гореща тенджера със салатно масло - 1 до 2 минути Начин на приготвяне:Патешкото магре с кожата се нарязва на ромби с остър нож и след това се подправя със сол и черен пипер. Запечатайте го в гореща тенджера със салатно масло - 1 до 2 минути 2019-09-03T13:50:56+03:00 Патешко магре с картофи и доматен сос

<p><strong>Начин на приготвяне:<br /></strong><br />Патешкото магре с кожата се нарязва на ромби с остър нож и след това се подправя със сол и черен пипер. Запечатайте го в гореща тенджера със салатно масло - 1 до 2 минути за всяка страна. Печете в гореща фурна (200 градуса), покрита със сос за печене. Магретата получават глазура с кафява захар, коняк и част от маслото. Доматеният сос се приготвя чрез обелване на кожите, изваждане на семената и нарязване на малки кубчета. Подправете ги със сол, магданоз, чесън, салатно масло и лек балсамов оцет. Картофите трябва да са наполовина варени, нарязани на филийки, подправени със сол и изпържени в остатъчната част от маслото до получаване на златист цвят. Морковите се оформят в топки и се задушават в масло.</p> <p><strong>Продукти за 4 порции:</strong>&nbsp;</p> <ul> <li>Патешко магре - 2 бр.</li> <li>Картофи - 1 кг.</li> <li>Масло - 70 гр.</li> <li>Домати - 1 кг.</li> <li>Морков - 1 брой.</li> <li>Прясна мента - 4 стъбла</li> <li>Магданоз - 8 гр.</li> <li>Сол</li> <li>Черен пипер</li> <li>Салатно масло</li> <li>Сос за печене</li> <li>Балсамов оцет</li> <li>Кафява захар</li> <li>Коняк &bdquo;Armagnac&ldquo; - 50 мл.</li> </ul>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки