Начин на приготвяне:
Почистените магрета се запечатват в гореща тенджера със салатно олио и чесън за около 2 минути от всяка страна и след това се охлаждат с бяло вино. Допълнително се пече в гореща фурна за около 10 минути при 200 градуса. Кората се приготвя чрез смилане на пармезана в горещ тефлонов съд. Изчакайте, докато се залепи и получи златен цвят. Морковите се нарязват на малки топчета, задушават се в масло и се подправят със сол. За салата, руколата, ряпата и морковите се нарязват на тънки ивици. След това се добавят кедровите ядки и се приготвят подправки със сусамовото масло и морската сол. Приготвянето на соса се извършва чрез редуциране на “Мадейра” и след това сгъстяване със студено масло.
Продукти за 4 порции:
- Патешко магре - 4 броя
- Пармезан - 200 гр.
- Рукола -160 гр.
- Бяла ряпа - 200 гр.
- Морков - 2 броя
- Сусамово олио - 10 мл.
- Кедрови ядки - 80 гр.
- Чесън - 8 гр.
- Салатно олио
- Морска сол
- Смесени чушки
- Масло - 150 гр.
- Бяло вино - 200 мл.
- Червено десертно вино “Мадейра” - 200 мл.
Тази статия все още няма коментари