Начин на приготвяне:
Магретата се почистват и свиват на 1,5 см. дебели дискове. Запечатайте го в гореща тенджера, нагрята предварително, със салатно олио и чесън за около 1-2 минути от всяка страна, за да се получи коричка. Дисковете се поставят в съд за печене; след това те са подправени със сол, черен пипер и се покриват с бяло вино. Печете около 10 минути в много гореща фурна и обърнете филетата по средата на процеса. Пригответе соса, като добавите 50 мл. от смокинов сироп. Всичко това се нагрява, докато течността стане по-дебела. Чери доматите се обелват и пържат в салатно олио на слаб пламък за около 1 минута. Продуктите за салата се разкъсват на парчета, докато морковът се нарязва на ивици. След това се добавят семената и цялото ястие се подправя.
Продукти за 4 порции:
- Патешко магре - 4 броя.
- Зелено сладко от смокини
- Бяло вино - 200 мл.
- Чесън - 1 скилидка
- Чери домати - 8 броя.
- Морков - 1 брой.
- Салатен дресинг - 200 гр.
- Червена маруля - 200 гр.
- Салатно олио
- Печени тиквени семки
- Сол
- Черен пипер
Тази статия все още няма коментари